For noget tid siden købte vi denne Zephyr automat, produceret af Groetchen i USA. Der er tale om det som man i branchen kalder en “trade stimulator”. Dvs. en lille maskine, som kunne stå på skranken hos købmanden eller på værtshuset. Maskinen udbetaler ikke direkte penge, men man havde så en aftale med indhaveren at hvis den gav f.eks. 3 blommer, ville man få en pakke cigaretter eller 1 dollar eller tilsvarende. Endvidere gav den et tyggegummi hver gang man spillede, således at det jo reelt ikke var gambling, men blot en vareautomat. Således forsøgte man at omgå lovgivningen under forbudstiden i 30erne. Denne lille fyr (Zephyr, høhø) er fra cirka 1937.

Maskinen er helt indtakt og der er orinal nøgle med. Den trænger dog til service og en rengøring.

En sød lille sag, som faktisk virker – delvist i alt fald. Den midterste valse kører ikke rigtig rundt og knappen bageste sætter sig.

Men i overraskende god stand, dens alder taget i betragtning. Og det er ikke meget den fylder.


  

På et tidspunkt har en eller anden haft chokoladepastiller i maskinen. Lidt uhensigtsmæssigt.

Den skal naturligvis indeholde noget som ikke kan gå i stykker, ikke kan skade maskinen, som er spiseligt og kan tåle både varme og kulde uden at smelte.

Det bliver spændende at få skilte den ad, så man kan se hvordan den virker – og naturligvis i den forbindelse få den helt tip / top igen.