Automaten her havde som nævnt en del fejl og mangler.

Skiltet på fronten

En af de første ting som vi afmonterer på automaten er skiltene som sidder lige ved spillepladen, over det højre håndtag. Der stod “Selector”, men under skiltet finder vi skilte fra tidligere tider.

Så vi har nu 3 muligheder:

  • Selector
  • Winner
  • 6 & 12 Scratched

Umiddelbart giver “Winner” mest mening.

Ny gamle ben & bagplade

Automaten mangler nogle ben. Så vi fandt et bord på DBA med solide egetræsben som havde den rigtige type montering. Bordpladen som passende bruges som træ til en bagplade. 2 fluer med et køb.

Håndtag polleres og smørres

Starter arm knækket

Efter en del overvejelser om hvordan automaten måtte have fungeret, når vi frem til at starter armen til værket på være knækket af engang. Den skal derfor genskabes. Det er naturligvis et problem da den sidder på en 4mm tyk støbejerns-plade, som jo kan være skrøbelig.

Vi vælger at fabrikere en erm i stål, som vi så kan skrue fast det hvor den engang har siddet monteret.

Urværk fabrikeres

En af de store punkter på programmet er urværket. Et manglende urværk til en automat kan være drilsk, særligt når automaten er forholdvis sjælden. Det er nemlig ikke en standard-vare og man finder aldrig et originalt urværk som man monteres i maskinen.

Faktisk ved vi slet ikke hvordan uret skal se eller, eller præcist hvordan det har været monteret. Det eneste vi har til at hjælpe os er en arm og nogle skruehuller i bundpladen – Samt vores erfarring med automatrestaurering, naturligvis.

Vi finder forskelige ure frem fra loftet men efter med at gå med en Wulff urværk fra 1950erne.

Det vil helt sikkert tage en del justering og tilpasning før en automaten virker med dette – Meeen princippet er godt nok. Det bør virker…