Og så til endnu en nyerhvervelse. En Rød Kaffeautomat.1101

Det er altid spændende med noget som man ikke er stødt på før. Og det er tilfældet med denne røde kaffeautomat. Vi genkender ikke designet og der er ingen fabrikantangivelser nogle stedet at se. Umiddelbart vil man jo mene at den er dansk, men det er faktisk ikke givet.

Eftermiddags-solen her om efteråret kan godt spille et puds med farverne. Den er faktisk rød hele vejen rundt, som på billederne til venstre.

Lågen til automaten står åben, da der ikke er låsebeslag til. Heldigvis for det, fordi nøglerne mangler også. Der er tale om REX låse (ikke RICH`s – selvom det havde været mere passende).

Den er sat til at tage 2 x 1 krone for en pose kaffe. Baseret på størrelsen af pakkeholderen, givetvis en mindre pose eller kasse. Måske Richs eller noget andet i tilsvarende størrelse. Så måske den har solgt kaffe i 1950erne. Efter nærmere inspektion af selve kontruktionen og designet, tyder meget dog på at den er fra 1930erne.

Håndtaget, som lader til at være at bakelit, sidder urokkeligt fast. Og automaten fungerer på ingen måde. Det kan godt være det bliver lidt en udfordring at få den skilt ad. Særligt uden nøgler.

Lågen til “pengekasse” står desværre ikke åbent.

Og tophattens lodning er ved at gå. Den skal nok laves – hvilket betyder at den skal males om. Heldigvis er det en simpel dekoration, som vi burde kunne genskabe. Jeg er slet ikke sikker på at der har stået Kaffe på siden fra fabrikken af, da det virker håndmalet. Man håndmalede bestemt også ting på fabrikkerne dengang – men det så bare ikke sådan ud.

 

Vi glæder os til at få den åbnet op og se hvad den indeholder og svar – om nogle.