Vores seneste erhvervelse, en Caille Victory havde denne top da vi modtog den…

Det skulle dog vise sig kun at være seneste udbetalingstabel. Under denne, som ser således ud:

Fandt vi denne. Automaten har således engang heddet “Reel-Automaten”. Et sjovt navn som vi aldrig har hørt om før. Interessant er det også at den er underskrevet med “Nørregades Automatfabrik” i Odense. Telefon 6168 fortæller os at det skiltet nok er fra omkring 1960 (plus/minus et årti).

Et bud kunne derfor være at det var Nørregades Automatfabrik som opstillede automaten i Danmark (For den er jo naturligvis fra omkring 1920 og produceret i USA). Jeg tror ikke denne “Automatfabrik” har produceret automater, men nok blot ombygget dem til brug herhjemme – Hvilket da også kan være svært nok. Det er formentlig i denne omgang at der er blevet installeret en egen-konstruret jackpot i automaten formentlig for at gøre den mere up-to-date. På den tid var jackpot funktioner jo standard, så en automat uden en sådan vil næppe have solgt godt.

Man kan også gætte på at Nørregades Automatfabrik formentlig har købt automaten i Tyskland. I årtierne efter krigen var der en meget stod automatproduktion i Tyskland. Både egne automater – men også i særdeleshed ombygning af udtjente amerikanske automater til videresalg rundt i Europa. Vi gætte på at dette er en sådan automat. Det ville give mening rent logistisk, men også fordi at den er ombygget til at udbetale 10 mønter som max. En klassisk tysk begrænsning (var vist noget lovmæssigt i Tyskland på den tid).

Dejlig formulering med “Betragt Vinduet forneden og læs Deres Skæbne“. En meget stort opslået måde at sige: Tallet herunder viser hvor mange mønter automaten udbetaler.
Kuponer skal forståes som “spillemønter”.

Bag ved ovenstående seddel, fandt vi så nedenstående. Dette er den originale indlægsseddel fra Caille fabrikken i USA hvor automaten er produceret. Utroligt at denne har overlevet og i temmelig god stand.

Automaten har jo oprindeligt indeholdt et gum-vendor system. Dette system er desværre ikke længere i automaten, men skiltet er stadig sjovt. Et 100 år gammelt originalt papskilt. Det skal nok i automaten igen (selvom de andre danske skilte da også har en vis historisk betydning).