Arbejdet forløber videre som planlagt. Vi er nu kommet til det sted i processen hvor automaten er malet og der skal monteres lys i.

I denne type automat fra 1930erne, har man altid haft en option om at få den leveret med lys i. Nogle valgte det fra, da det kostede lidt ekstra, men mange valgte det til.

Lyset bestod altid af 1 glødepære i modellerne med 1-3 rækker og 2 stk i de større 4-6 rækkers automater. I den forhåndenværende automat, skal der derfor være 1 fatning til 1 pære. Holderen til pæren var stadig i automaten, men fatningen var ødelagt og ledningen helt spist op. Så den skulle have ny fatning og ledning.

Vi prøver altid, så vidt det er muligt, at bruge tidstypiske materialer når vi sætter automater i stand. Derfor skulle den naturligvis også have en stofledning, samt en bakelitefatning. Så det har den fået. Monteret med sikret hul i bagbeklædningen og kabelsko, så der ikke sker nogle uheld.

Vi benytter naturligvis også en LED pære i soklen, således at automaten ikke bruger unødig strøm og at “varene” ikke smelter.

Herefter kunne vi begynde at kigge på glasset. Der var intet glas i da vi fik automaten ind, så det måtte bestilles hos glarmesten. Vi kan dog gøre klar ved at kradse alt det gamle kit ud, som sikre at hængsler og beslag har det godt.

Dernæst skal skuffesystemet monteres.

Men i må vente med at se hvordan det tager sig ud, indtil vi viser den færdige automat frem.