Der findes efterhånden mange tjenester derude, som kan lave automatisk ansigtsgenkendelse på billeder. Det sidste årti har man tager skridtet videre, ved at computer-animere virkelige personlige bl.a. ind i filmscener, som de aldrig har medvirket i. F.eks. hvis en skuespiller er død – som man bl.a. så det med Princess Leia i Star Wars: Rogue One.

Det sker typisk ved at man laver nye optagelser med en skuespiller som fysisk minder om den person som man ønsker at efterligne. Herefter sættes en computer til at lære den anden persons ansigtstræk, således at den til sidst automatisk kan udskifte ansigtet på personen på filmen. Denne øvelse er normalt kendt som som en Deep Fake.

Hvad har det så at gøre med gamle automater? Ja, absolut intet. Men det interessante er at der er begyndt at opstå forskellige internet-tjenester, hvor man, relativt nemt, kan lege med lignende teknologi – omend noget forsimplet. Så det skulle naturligvis afprøves – med karakterer fra spilleautomater!

Den oplagte er naturligvis Jennings Indianer-busten.

Som animeret ser således ud.

Ja, okay. Der er lidt “slør” rundt i kanten, men ellers meget sjovt.

Dernæst Vater und Sohne. Det tyske elektriske møntspil.

Han ser altså således ud når man forsøger at animere ham. Det ser mest af alt lidt uhyggeligt ud.

Hvis vi bliver i Tyskland, kan vi tage Venus møntspil også. Det krævede nogle forsøg, men lykkedes til sidst. Faktisk med et hæderligt resultat.

Og til sidst, naturligvis, Alfred E. Neuman fra Sega’s Mad Money.

Den lykkedes faktisk også rigtig fint. Men burde naturligvis havde fjernet kanten rundt om hans hovedet, men det må være som det er.