Vi har taget hul på restaureringen af dette Kongo skydespil. Vi vidste godt at spillet ikke var i god stand, men det skal vise sig faktisk at være lidt en underdrivelse.

Fineren hænger i laser

Maskinen her har fået store mængder fugt over mange år. Ud over at samtlige dele er rustning hænger fineren også i laser. Faktisk er det utroligt at maskinen stadig hænger sammen…

Som man også kan se på denne film. Det kan kræve en del trælim og filler bare at få kabinettet tilbage i nogenlunde stand. Træorme har holdt et festmåltid på denne automat.

Hvis man skal komme med en positivi betragtning – Så er formica-pladen indtakt. Desværre ikke så meget andet.

Spejlet er reelt ødelagt

En del af maskinens funktionalitet – Og det som giver den en dybdevirkning, er at billedet reflekteres 90 grader af en spejl som sidder inde i maskinen. For at spille virker ordenligt og for at man kan se hvad der foregår – Og at illusionen er komplet, kræver det at spejlet er rent og uden større fejl. Det er desværre ikke tilfældet her. Spejlet er gammelt og er derfor blevet meget plettet.

(Nu er det jo altid svært at affotografere et spejl)

Pistolen

Vi er efterhånden fået afmonteret pistolen. Det bliver spændende at se om den overhovedet virker. Heldigvis er der ingen revner eller lign. i støbningen.

Resten er indmaden

Rust og støv…