Efter en del overvejelser og research, endte vi med at gå med en blå metallic maling. Man kunne også have valgt en hammerlak grøn eller blå, men den grønne/røde farve kombination som maskinen havde ved ankomst, var i alt fald langt fra korrekt.

Den grønne maling lod sig nemt fjerne med et par spiseskefulde Nitro-Mors eller tidlige kendt som, det mindst lige så underlige navn; Bums. Metaldelene smøres ind og kan efter nogle minutter afvaskes med en hård børste og vand og sæbe. Den oprindelige blå maling indenunder (bevis for at den har været blå!). lader sig dog ikke så let fjerne – den sidder godt fast, så den kan godt overmales.

Inden maling er det en god idé at klargøre de områder af skjoldene man ønsker der skal fremstå ubemalet – altså i poleret metal. Efter malerprocessen er det en næsten umulig opgave at polere områderne op uden at de malede flader kompromitteres.

Metaldelene er af selumin som er en aluminium med ca. 15% zink. Dette gør den væsentligt mere hård og nemmere at arbejde med – f.eks. bore huller og file (hvis det skulle blive nødvendig). Men …. – pas på. hold godt fast i delene under bl.a. rengørings processen. Tabes disse på et hårdt underlag er der stor chance for at de går i stykker.

Inden maling dækkes de så meget til som det lader sig gøre. Efter maling renses de blottede områder af, hvor der rester af den nye maling, med cellulose-fortynder.

Herefter kan glas, skilte, tabeller og andet monteres – og straks begynder det at ligne noget.