Noget af det første vi gjorde var at montere et håndtag i siden. Dette er faktisk ikke originalt til maskinen, men erfaring har vist at det er vigtig opgradering når man skal åbne og lukke disse store og tunge kasser. Det gør alting nemmere og mere forsvarligt… Og så længe det er et gammelt tidstypisk håndtag, synes vi kun det bidrager positivt.

En del finér var løst og strimler manglede. Så den stod på lim og skruetvinger af flere omgange.

Hermed skulle alt det elektriske kigges efter. Spolerne måtte tages ud og checkes for funktionalitet, men de virkede såmænd fint, med lidt oliering af de mekaniske dele der var knyttet til disse.

Som man kan se var der gang i den…

Point-tromle og strips

Tromlen, som var lavet et tyndt blik, skulle renses og spartles for at den igen kunne holde en ny tabel. Her er det dejligt med tysk standard.

Tromlen er 158,2 cm i diameter. Det giver en omkreds på 159 * π = 50 cm. Så det var let at lave en ny strip hvor de 50 felter (0-49000 incl.) giver 10 mm mellem tallene.

Fabrikation af batteri og holder

Maskinen har oprindeligt haft et stort blybatteri i. Formentligt 12V. Et moderne 12V batteri er dog betydeligt mere effektivt – og betydeligt mindre.

Da vi ikke ved hvordan det originale batteri har set ud, hvis da man overhovedet kan tale om et sådan, har vi valgt at fabrikere en tidssvarende emballage til det det moderne batteri. Ligeledes har det siddet monteret med en læderrem. Den ene halvdel manglede. Så det skulle naturligvis også på plads.