Skjoldene havde haft det hårdt. Der var heldigvis ingen revner, men chromen var færdig – så det skulle males (hvilket er meget normalt med denne slags maskiner).

Mills, the Owl - skjolde slibes og males (2)

Vi havde naturligvis brugt noget tid på at finde frem til den “originale” farve, om man vil. Det var imidlertidigt klart at der ikke som sådan findes en de-facto farve for denne type manskiner, selvom rød nok er den mest brugte. Efter mange overvejelser valgte vi et gult farvetema, med sort og rød blandet ind.

Vi startede med bag-top-skjoldet. Det sleb vi grundigt med sandpapir (elektrisk slibemus). Dernæst blev det malet sort. Malingen var reparationslak til biler (købt i Biltema til omkring 50,-), da det giver en høj glans og en hård overflade.

Mills, the Owl - skjolde slibes og males (7) Mills, the Owl - skjolde slibes og males (1)

Dernæst til frontskjoldene. Både top og bund. Disse blev også slebet grundigt og aftørret med sprit inden maling påføres. Mills, the Owl - skjolde slibes og males (12) Mills, the Owl - skjolde slibes og males (14)

De 2 plader i bunden på fronteskjoldet krævede stærkere midler for at komme ned i rillerne. Hertil brugte vi en 230V boremaskine med påmonteret stålbørste. Forskellen ses tydelige. Disse vil derefter skulle slibes og poleres og i rillerne males.

Mills, the Owl - skjolde slibes og males (9)