Ny turbon vareautomat (4)

Vi solgte for længe siden den første Turbon automat som vi havde stående. Jeg ville dog gerne have en tilsvarende automat hængende derhjemme – og selvbetjeningsautomaten som vi også have stående (ligeledes solgt) var, selvom den var super flot, lige en tand for stor til formålet.

Ny turbon vareautomat (6)

Da lejligheden bød sig, og endnu en Turbon automat; samme model som den gamle; kom på markedet, købte jeg den hjem. Standen på automaten er god. Den har tydeligvis hængt indendørs, men har også fået sine kubs og skrammer i tidens løb.

Ifølge sælger stammer den vist nok fra det gamle Glostrup Sygehus, hvor den har hængt for 30-40 år siden. Jeg kan dog udlede af skiltningen, at den muligvis har været en tur i Norge. Under knappen står der nemlig “Trykk” med 2 k’er. Men det ene udelukker naturligvis ikke det andet.

Ny turbon vareautomat (2)

En fin ting ved automaten er at det oprindelige sæt Zeiss-nøgler medfølger, forbundet af den original kæde (man skal nemlig bruge 2 nøgler samtidigt for at åbne automaten.

Ny turbon vareautomat (8)Ny turbon vareautomat (7)

Automaten virker på gamle danske 1 kroner, 2 stk. skal der til. Alle låger virker- og ligeledes med lyset. Den lugter lidt af støv og gammel mand indvendigt – men det er til at overkomme. Den ydre kasse, som er creme hvid, er noget afskallet. Det er muligt at den skal have en tur. Indvedigt skal den rengøres og have en dråbe olie på de eller nydelige mekaniske dele.

Ny turbon vareautomat (9)

Mon ikke den ender med at spinde som en mis. Det haster dog ikke.