Vi springer nu lidt frem og tændstiksautomatens kasse og front er blevet malet og står nu klar til at blive samles. I bunden monteres den restaurerede skuffe til udtræk. Vi har ladet den være rå og umalet (designvalg), selvom den oprindeligt nok har været sort.

Indvendigt har automaten fået den rødbrune grunder som vi tidligere har brugt til lignende projekter – og som var meget typisk for automater fra perioden.

Udvendig en skrigende brandbil-rød. Efter at vi fik skrabet alt den gamle maling af (først sort, så hvid og til sidst: Rød), kunne vi på det inderste lag rengøre et lille stykke malingen som matchede med denne røde farve.

I toppen er skiltet nu atter monteret. Bunden af skiltet har normalt haft samme farve som automaten, mens kanter og bogstaver har været rå metal. Vi har ladet det hele stå i messing, da det er så flot. Man kan jo altid bare male det hvis man vil.

Lågen skulle have bogstaver. Her valgte vi at skrive tændstikker nedaf i midten af lågen. Det var en af de gængse måder hvorved man skrev den slags. Det som fremgik oppe i toppen da vi fik automaten, var en hjemmestrikker.

Tændstiksautomat færdig og klar (2) Tændstiksautomat færdig og klar (1)

Ja, der er sket lidt siden den kom ind. Se evt. den oprindelig artikkel.

Og så en lille demonstration naturligvis – dog uden tændstikker som vi ikke lige havde ved hånden da vi skød filmen.