Så skulle prazisaen splittes ad. Eller rettere, værket skulle tages ud – og resten skulle splittes ad. Værket er en relativ kompleks størrelse, så hvis man kan lave det i stand uden at skille det ad i atomer, er det klart at foretrække.

Værket fjernes nemt ved at løsne 3 bolte. Herefter kan det tages ud. Man kan med fordel også fjerne møntslisken til udbetalingsskålen inden man fjerner værket. Den er lavet er plastik og tåler ikke at blive revet for meget rundt. Men det lader sig gøre uden, som vist herunder.

Herefter sætter vi værket til side i første omgang

Dernæst er det bare at fjerne delene fra kabinettet – en ting ad gangen. Husk at tage billeder undervejs hvis du er nybegynder, således at tingene finder deres rette plads igen. Men ellers kan du nok finde billeder af det meste her på siden.

Til sidst skulle de gerne se nogenlunde således ud:

Med PTB skiltet afmonteret og vasket, kan vi også lige kaste et blik på hvornår automaten er fra.

Präzisa B10105201
Günter Wulff-Apparatebau
Berlin-Halensee
31 Januar 1961.

PTB – Physikalisch-Technische Bundesanstalt som svarer til det danske DANTEST – tidligere (fra 1980) Statsprøveanstalten som startede i 1896 hvor det blev lagt sammen med Justervæsenet. PTB godkendelserne løb oftest et par år – hvilket vil sige at automaten er fra 50 erne.