Novomat med pulje restaureret (3)

Med Notovaten samlet og klar er det tid til de obligatoriske før og efter billeder. Det er altid sjov at holde resultatet af ens anstrengelser op mod det udgangspunkt som nu blot er et fjernt minde – således at man kan se hvor langt med at nået. Desværre erfarede jeg her at der kun var meget få førbilleder – og at disse var af meget ringe. Så vi må nøjes med at se den i den stand den har nu (hvilket trods alt også er det vigtigste).

Udvendigt

Fineren oven på kabinettet, som tidligere var helt hærget, fremstår nu som en naturlig del af maskinen.

Novomat med pulje restaureret (1)

En anden, måske lille ting, som jeg synes fungerer godt, er den rå skilterammer som vi polerede op istedet for at male. Måske ikke helt autentisk ift. den oprindelige tanke, men det ser skidegodt ud.

Novomat med pulje restaureret (13)

Da de originale valsebånd var i rigtig fin stand, lod vi den blive på maskinen. Ofte sætter vi nye valsebånd på når vi sætter denne slags maskiner i stand, men de er også typisk meget hærgede – beond saving. Det var ikke tilfældet her.

Novomat med pulje restaureret (11)

Resten af detaljer fejler heller ikke noget.

Novomat med pulje restaureret (5)Novomat med pulje restaureret (14)Novomat med pulje restaureret (7)

Indvendigt

Indvedigt er det også er lidt andet syn som man møder. Ingen rustne dele, omend stadig patineret mekanik – når den er bedst.

Novomat med pulje restaureret (9)

Den obligatorisk “tyskerseddel” på bagsiden, som vi havde afmonteret, kom også i igen.

Novomat med pulje restaureret (8)

Men den bedste må at se værket på er nok ved en demonstration, så lad os.

Demonstrationen

Her viser vi hvordan maskinen kører og udbetaler. Inklusiv fingering af en jackpot. Som man kan se er det nu lidt sjovere at få 1-1-1, sammenlignet med de sølle 10 mønter, en normal Novomat giver.

Ja, den kører godt.

Vi har haft en del af disse Wulff automater efterhånden, men dette er den første med Jackpot funktion – en meget velkommen feature, som gør den noget sjovere at spille på.