Ønsker man sig lidt nostalgi og en dag-gammel spanduaer med creme, så kan man ikke undtage en bagerautomat fra 1950erne som denne stålsag fra Wittenborg. Automatklassikeren som man kender den fra bageren i gamle dage eller vaskeriet.

Denne specifikke automat er i sjælden god stand efter den har været igennem møllen.

Automaten fyldes op ved at åbne fronten. Denne er aflåst og der følger naturligvis originale nøgler med til både fronten, samt til møntskuffen i bunden.

Der er lys i automaten. Oprindeligt har der siddet et lysstofrør, men dette er blevet udskiftet med et LED lysstofrør, således at man bedre og nemmere kan tillade sig at have lyset stående tændt (automaten kræver ikke strøm – kun lyset). Endvidere afgiver det næsten ingen varme – man slipper derfor for at evt. chokolade smelter, hvilket jo er en fordel.

For at åbne en låge skal man, i tillæg til en vis portion fingerkræfter, være i besidelse af 3 kroner i gamle store enkroner. De indkastet en ad gangen, hvorefter en låge efter eget valg kan åbnes.

Denne slags automater er lavet af god gammeldags stål. Så ja – Den er relativt stor og tung. Den vejer vel 30-35 kg. Automaten måler: (h) 98cm x (b) 32cm x (d) 24cm. Der er 8 rum. Skufferum: (h) 8cm x (b) 16cm x (d) 19cm.