Vi er mange som har krummet tæer til de gamle sort/hvid fotos fra New York i 1930erne, hvor spilleautomater bliver smadret og smidt i Hudson floden.

Historien

Midt i 1930erne bliver Fiorello La Guardia valgt som borgmester i New York. Vi befinder os ved udgangen af forbudstiden og mafiaen, som har tjent mange penge under forbudstiden på alkohol, hazard spil og andre ulovligheder, sidder stadig tungt på markedet for organiseret kriminalitet.

Frank Costello og Lucky Luciano driver en kæmpe automatvirksomhed og det vælter ind med penge. Dette vil La Guardia sætte en stopper for…

Billederne herover stammer fra TV dokumentar-serien “USA i farver” (Original: America in colors). Her har man bl.a. fundet disse gamle videoklip frem og restaureret dem samt lagt farver på. Så nu får vi lov at krumme tæer til automatdestruktionen igen – denne gang i levende farvebilleder.

Dokumentarserien er i øvrigt en længere en af slagsen og består af 12 afsnit af hver cirka 45 omhandlende en stor del af USA historie, fra først halvdel af 1900-tallet og cirka 60 år frem. Ovenstående er blot sjovt i denne kontekst, men resten kan også stærkt anbefales – også selv det ikke handler om gambling og enarmede.