Så nåede vi til opgavens afslutning, finaly, klimaks. Automaten skal samles og frugten af ens arbejde skal høstes.

Kabinet og bagplade var færdig, låsetøjet (også) var i orden, der var varer til automaten og vi havde de sidst dele klargjort, lige til at montere. Så det var blot at gå igang.

DSC01826

First things first: Montering af møntindkast

Så var det med at huske rækkefølgen. En ting var sikkert. Først skulle møntindkast monteres. Øverst skulle var den som modtaget 50’øre placeres og nederste skulle den som tager 1 kroner sidde.

Seitz-werke-Zigaretten_samling-og-montering-påbegyndt (7)

I samme omgang skulle bundpladen sættes i. Denne var blevet overfladebehandlet og havde fået en flot hammertone finish i sort.

Seitz-werke-Zigaretten_samling-og-montering-påbegyndt (13)

Seitz-werke-Zigaretten_skiltBemærk også pengekassen som fremstår som ny. Låge til pengeautomaten har også været afmontering en en tur igennem møllen.

Boltene i siden nedest til venstre er til skiltet, hvilket man praktisk talt ikke tidligere kunne læse (faktisk troede jeg en kort periode slet ikke der stod noget på det). Dette er nu blevet renset af, med respekt for at skiltet ikke skal fremstå som nyt.

Dernæst skulle bagpladen genmonteres. Herefter så maskinen således ud:

Seitz-werke-Zigaretten_samling-og-montering-påbegyndt (10) DSC01824 Seitz-werke-Zigaretten_samling-og-montering-påbegyndt (1)

Mekanikken

Dernæst skulle mekanikken monteres. Vi startede med at montere bundpladeelementerne, dvs. pladen som skubber varen frem, stangen til håndtaget, møntskinner, varetjek (de to mærkelige stænger som faldet ind foran møntindkastet på bagsiden hvis der ikke er varer i deres respektive rør).

Seitz-Werke-Zigaretten-automat-finishing_1 Seitz-Werke-Zigaretten-automat-finishing_2

Dernæst gjaldt det om at montere de to varerør. Først det til højre og dernæst røret til venstre. Tilknyttet begge var pengerør/slisker og andet tilbehør.

Seitz-Werke-Zigaretten-automat-finishing_4 Seitz-Werke-Zigaretten-automat-finishing_5 Seitz-Werke-Zigaretten-automat-finishing_6 Seitz-Werke-Zigaretten-automat-finishing_7

Fronten af automaten

Selvom vi valgte ikke at male automaten igen (for at bevare originalitet og charme), er der stadig sket en række ting på fronten, som er med at give den et super flot look.

Alle knapperne er blevet børstet og poleret. Tillige har skruerne fået en tur. Selve træk-håndtaget er også blevet slebet og poleret – står nu super flot. Lågen er blevet glasblæst, så står i rå, mat messing og den har fået nyt “glas” (det originale glas var af et plexi-glas lignenede materiale, hvilket vi derfor har gjort igen).

Slutteligt er automat blevet rengjort og poleret udvendigt- selvom det naturligvis ikke er muligt at polere rust.

Seitz-werke-Zigaretten_samling-og-montering-påbegyndt (5) Seitz-werke-Zigaretten_samling-og-montering-påbegyndt (4)