Vi har arbejdet en del med denne maskine. Mest af alt trængte den bare til en rensning og lidt olie de rigtige steder – men der var også nogle justeringer som krævede lidt tålmodighed. Overordnet set havde maskinen det heldigvis ret godt, så det var ikke helt fra bunden op vi skulle bygge den – heldigvis.

Groechen har lavet nogle fede maskiner, men de gik bestemt også deres egne veje. Den fungerer helt anderledes end andre spilleautomater, så det er ikke en nem opgave.

Friske valsebånd & konverteringen fra enarmet tilbage til en trade-stimulator

Maskinen bruges på 2 forskellige måder. 1) Som enarmet tyveknægt, hvor den udbetaler det som man vinder. Eller 2) som “trade stimulator”, hvor man vinder retten til (i dette tilfælde) cigaretter, som så skal hentes i baren ved en vindende kombination.

Maskinen stilles på baren og når gæsterne så køber en øl eller to, så får de ofte byttepenge tilbage. Disse fristes de til at bruge i automaten, som jo står på baren. Vinder man, f.eks. 3 pakker cigaretter, får man dette fra bartenderen.

Det som der i praksis sker er at automatens udbetalingsfunktion kan ændres til at sende udbetalingerne til bagsiden af maskinen i stedet for fronten. Vinder man, udbetaler den således beløbet til bartenderen – som så får dækket prisen for de 3 pakker cigaretter. Så han er i princippet ligeglad. Taber man derimod, får bartenderen pengene når automatens pengekasse tømmes.

Herunder ses hvordan man ændrer automaten til at betale ud på bagsiden i stedet for til møntskålen på fronten.

Ja, så nemt er det.

For at det giver mening skal valsebånd dog også skiftes tilbage de cigaretmærker, som de oprindeligt ville have været. Væk fra de grimme og ødelagte frugtbånd som sad på maskinen. Her skal man være både forsigtig og grundig.

Det ser jo kanongodt ud når det er gjort. Også en sjov ting at have en automat med cigaret-valsebånd.

Gold Award mekanisme

Gold award udbetalingen er en lille mekanisme i sig selv som sidder på bagsiden af kabinettets front.

Den aktiveres af en arm på selve mekanismen, som vist herunder.

Simpelt men effektivt. Det drillede lidt at finde nogle mønter som passede til formålet, da vi desværre ikke har originale Groechen Gold Award tokens liggende (efterlysning her givet!).

Den sjove mønt-rolator

Maskinen har en meget anderledes mønt-håndteringsfunktion, hvor alle mønter i maskinen (foruden dem som ligger i pengekassen, naturligvis), alle sidder rundt i en cirkel oven på mekanismen. Når man så putter penge i for at spille ender disse i denne roterende enhed – og ligeledes når man får en udbetaling, sker det fra denne enhed. Det er først når den er helt fyldt, at penge ryger i pengekassen og således fungerer den altså som møntrøret på en klassisk enarmet tyveknægt.

Den øverste plade

Der manglede en plade som sikrer mønterne bliver hvor de skal være. Den er strengt taget ikke nødvendigt, forudsat man ikke vender maskinen på hovedet, eller ryster den voldsomt, men den hører sig nu engang til og skulle derfor på igen.

Den drillede dog noget så frygteligt. Mønterne blev ved med at sidde fast som vist herunder, hvor to mønter ligger sig et rum, samt en tredje mønt rammer skillevæggen mellem to rumistedet for at falde ned mellem to skillevægge.

Og her igen, med låget påsat…

Af samme grund har man lavet en lille luge som kan åbnes, således at man nemmere kan tilgå disse “jammede” mønter. Smart.

Der var derfor ikke andet for at at rette dem op, hele vejen rundt. Og her skal man faktisk være rimelig præcis. Et dårligt møntfang, kan gøre at maskinen går i stå, hvilket er møg irriterende.

Så de skal bare sidde lige i skabet. Men til sidst lykkedes det faktisk at få den til at køre…

Og således ser det ud når den er fyldt og næste mønt sniger sig videre over i pengekassen.