Vi har været igang med den nyankomne Duomat. Som tidligere beskrevet var den faktisk i udemærket stand – men den virkede ikke rigtigt grundet mange års forsømmelse.

I store træk handler det om at give den en solid omgang service. Dele skal renses og smøres, trimmes og justeres. Så bør den langsomt begynde at virke igen.

Endnu engang fusk med maskinen

Som så mange gange før, finder vi ud af under projektet at der har været fusket med maskineriet.

Som det ses på videoen var anbragt 4 clips i tin på det store roulette-hjul, således at gummihjulet ikke stopper på udvalgte kombinationer, men let og elegant kører henover. Simpelt men effektivt.

Oprindeligt havde automaten en tilbagebetalingsprocent på 75%. Men forskellige tykkelser mm. må spillemønter kommer den reelt lidt højere op. Lige små omkring 80% hvis man regner med 12 mønter i stedet for 10 ved den “store” gevinst.

FeltAntal felter på valserneAntal felter fjernet med clipsAntal felter tilbage
10312
8312
6624
412012

Med de 4 afdækkede felter i alt, reduceres procenten til mere beskedne 72,4 %. Så egentlig er det ikke så forskelligt fra det oprindelige tiltænkte beløb – tilbagebetalt. Men det har jo effektivt betydet en 40% stigning i indtjeningen for butikejers som havde automaten hængende. Ikke dårligt, ikke dårligt.

Vi har dog som vi normalt gør, fjernet den slags udbetalingsreduktionsanordninger (puha 32 bogstaver), da der så kommer lidt mere gang møntskålen, idet der jo ikke er den slags økonomiovervejelser når maskinen blot skal være i privat eje.