Indimellem står man overfor en vareautomat hvor ingen nutidige æsker synes at passe. Nogle gange skyldes det at æskernes størrelser ændrer sig, mens det andre gange skyldes at varen som blev solgt ej længere findes. Sidstnævnte er tilfældet her.

Man kan selvfølgelig bygge den om til at passe med andre æskestørrelser, men det ville også være synd. Originaliteten er værd at bevare.

Æskerne i maskinen kan have en maksimal længde på 9,5 cm og 4 cm i dybden. Minimum længden skal også være i nærheden. Jeg troede derfor at jeg med Dextro pakker, havde fundet en god kandidat til maskinen. Desværre viste det sig at de satte sig fast i maskinen  pga. at de var for lave. Det viste sig at den skal være mindst 2,5 (eller lige knap) i højden. Er den lavere vil den næste pakke i rækken blive trukket med ud, hvilket den ikke kan og dermed vil den sidde fast.

Så efter at havde besøgt adskillige slikbutikker og opmålt diverse æsker med en tommestok – sikkert til stor undren for butikkens ansatte og andre kunder – fandt jeg kun 1 æske som passede kriterierne. Nogle underlige tyggegummiæsker fra Mentos.

Fyldte stænger - pakker fundet (3) Fyldte stænger - pakker fundet (2)

Således kan man nu herhjemme finde Mentos-tyggegummi til salg via automat, for gamle 25øre.