Endnu en klassiker har fundet vej forbi vores værksted. Denne gang er der tale om en Comet fra Pace Mfg Co. i Chicago, USA.

Modellen “Comet” har de produceret i en del varianter. Standard Comet, All Star Comet og Vendor Front Comet, hvoraf den forhåndenværende enarmede tyveknægt, er en af sidstnævnte – en “Vendor Front”. Hvorfor de ikke kunne finde på andre navne, da de faktisk slet ikke rigtigt ligner hinanden, er mig lidt uklart. Men sådan er det. Denne her er fra midt-1930erne og er en af de pænere varianter i min optik. Men de er nu alle ret nydelige.

Pace var en af de 5 store producenter af enarmede tyveknægte i før-krigens USA. De andre 4; Mills, Jennings, Watling og Caille Bros har vi alle tidligere berørt her på siden i en eller anden forstand. Nu er tiden så kommet til at kigge på den sidste af de 5 store, nemlig Pace. Det pudsige er at Pace Comet faktisk er en relativt almindelig maskine at finde (hvis man kan bruge ordet “almindelig” om den slags automater). Så det kan måske undre nogle hvorfor vi ikke har set på den før. Men sådan faldt det nu engang ud. Så kan man jo have fornøjelsen af det nu.

Nå men inden vi starter på at sætte den i stand, skal vi naturligvis lige se de obligatoriske førbilleder…

Og vi skal selvfølgelig også lidt kort berøre de fejl og mangler som denne maskine har. Det er jo et restaureringsprojekt, trods alt. Generelt en rimelig pæn maskine. Der mangler dækpladen som sidder bag møntindkastet, samt nøgler.

Og så er den noget “groet” til, da den har stået stille i mange år. En del er malingen er ej original (og ikke særlig flot udført), så der er plads til forbedringer.

Træværket har det heller ikke godt og er ved at gå fra hinanden flere steder. Og så skal den naturligvis gennemgåes fra ende til anden rent mekanisk.

Den har dog også flere gode ting. F.eks. sidder nøgle til bagpladen faktisk knækket af inde i låsen.

Måske man derfor kan lave en ny baseret på denne, hvis den er til at få listet ud (og forudsat det rent faktisk er den korrekte nøgle som sidder i… hvilket jo ikke er givet).

Endvidere har den det originale “goose-neck” møntindkast, hvilket jeg personligt er stor fan af.

Overordnet set en rimelig maskine som dog lige mangler en 30-40 timer med en kærlig hånd for at stå helt 100% igen.

Og jo, så er et af valsebåndende ikke fremstillet rigtigt. Trykket er en lille cm forskudt til højre. Det virker lidt underligt.