Der er mange måder at montere en automat på væggen. Det afhænger primært af automatens konstruktion. Danske vare-automater produceret i perioden 1920-1940 har næsten alle, en variant af samme beslag på bagsiden. Disse består typisk af en bøjle i toppen og to bøjler i bunden (med mindre automaten kun er 1 kolonne – i så fald er det oftest kun 1 i bunden).

Man skal derfor have nogle beslag til at montere den med – og disse skal være lavet således at der kan rives og flås i automatens skuffer, samt kunne holde til den temmelige tunge 6 kolonnes automat på væggen.

Vi besluttede os derfor denne gang for en model med understøtningsbræt, ligesom man gjorde med større vægskabe før i tiden.

Så vi startede med at lave nogle paler. Disse blev lavet af en stålstang som vi havde liggende. Der er ingen grund til at købe større ind til denne slags mindre fabrikationer. Hertil 3 messingskruer til hver.

Så tog vi et bræt, i automatens fulde længe – 89 cm – og falsede dem ned heri.

Så dækkede vi bagsiden til med en ½ cm tyk krydsfinerplade. Ikke kun for dekorations skyld, men primært fordi at palerne som kommer lidt ud fra væggen, hvilket automaten kræver.

Herefter var det bare op på væggen med den…

Og så kunne automaten lige løftes derop, hvorefter det var en smal sag at fæstne den i toppen, med et andet til lejligheden fabrikeret beslag – som jeg desværre ikke fik et billede af, men det giver næsten sig selv.

wistoft-automat-fabrikation-af-vaegbesklag-2

Nu falder den ingen steder!