Sega-mad-money_front-ready_to_paintEn ikke uvæsenlig ting ved denne restaurering er malerarbejdet. Topkassen og skjoldene trængte virkelig. Topkassen er som tidligere nævnt blevet ordnet, så tilbage var nu frontskjoldene. Ikke nogen nem opgave, da det er 2-delt rød/sort og med hvide striber og tekst. I vores søgen rundtomkring på nettet, har vi også kunne konstatere at andre ej har magtet opgaven, hvorfor den ofte ses i helfarvet rød, hvid eller sort. Endvidere har Sega med deres Mad Money model valgt at denne skulle være mat, i modsætning til næsten alle andre maskiner. Det passer også fantastisk til hele designet. Så skal den genmales, så skal det gøres så automaten ser ud som fra fabrikken.

Test og glans

Det stod efterhånden klart at dette var en udfordring da faktisk al spraymaling ikke har denne rigtige glans. Der står ganske vist mat på dåserne uanset mærke, men det viser sig sig at være glans 25-30 hvilket er standard spray glans. Det må betegnes som nærmest halvblank. Så det kunne ikke bruges.

Sega mad money maling tests (1)

Efter mange forsøg fandt vi så denne maling ”Liquitex professional spray paint” i en forretning i Hornbæk. Den har glans 5 – hvilket er perfekt.

Endvidere fremstår modellen i 2 farver. Det er vigtigt at ramme det rigtige mønster – ellers vil det se helt forkert ud. Så her skal der måles op. På billedet herunder måtte en stakkels spartel stå model for en farvetest.

Sega mad money maling tests (2)

Man starter med den røde farve – da den efterfølglende dækkes relativt nemt af den sorte – ikke omvendt. Med den rigtige tape til feltafdækningen – synes vi selv det er lykkedes temmelig godt. Vi turde nu gå videre med at male skjoldene.

Da dette var gjort skulle der lægges hvid maling i riller og logo, samt monteres rammer og skilte. Resultatet blev som vist herunder.

Sega-mad-money_front-top-cover-painted Sega-mad-money_lower-frontpart_painted

Kantlisterne

I bunden af kabinettet sad to rustne kantlister i metal. Disse sad fast med en serie gamle rustne skruer, så afmonteringen holdt hårdt. Her ses de afmonterede…

Sega-mad-money_support_bars_rusty

Og efter en klat maling hjalp det en hel del.

Sega-mad-money_supprt_bars_refurbed