Efter en lettere gennemgang, hvor en række mindre ting er blevet ordnet, står den flotte karrygule købmandsautomat nu atter fuldt funktionel og smuk.

Den måler i øvrigt 76 cm i højden, 32 i bredden og 19 cm i dybden (21cm hvis man medregner håndtagsgreb). Fræk lille maskine. Den flotteste jeg har set af sin slags i lang tid.

Turbon automat finished (3)

Den er blevet konverteret fra de gamle store 1-kroner, til nye 2 kroner – hvilket gør den lidt nemmere at bruge. De originale dele er dog ikke modificerede, blot tilpasset – så den kan relativt nemt konverteret tilbage, skulle nostalgi vinde over funktion.

Der er ligeledes blevet monteret en lækker ny stofledning. Den gamle ledning var grim og i øvrigt en sundhedsfare (kørte lige op af en skap metalkant)

Turbon automat finished (15) Turbon automat finished (9)

Lyset indvendig i maskinen er også blevet ordnet. Ud over at skifte glimttænder og lysstofsrør måtte “fatninger” også repareres, inden den atter kunne lyse slik og godtfolk op.

Turbon automat finished (11) Turbon automat finished (5)

Det er naturligvis ej at forglemme at der er blevet lavet nye nøgler til automaten. Låsen (i øvrigt produceret af Zeiss) i bunden indeholdt en gammel afknækket nøgle. Nøglen til den øverste lås var skæv. Låsene er beholdt, men de har fået et sæt friske nøgler og lidt kærlighed. De virker nu igen 100%.

Slutteligt er den selvfølgelig blevet rengjort og mekanikken smurt.