Så begyndte arbejdet med trækassen som omgiver dette terningspil. Da vi fik automaten ind var den malet rød (ydersiden), grøn (kanter og metal) og gul (indersiden).

Automaten havde rigtig mange revner hvor træet havde givet sig. Vi tror heller ikke at farven er oprindelig til maskinen. Der er noget med detaljerne som gør at det fremstår senere – omend det stadig er en gammel omgang maling. Ligedes er der spartlet en del under malingen, som nogle stedet har gjort at malingen var skallet af.

Så vi måtte overveje hvad der skulle gøres. En løsning var at beholde de gamle, men ikke oprindelige farver. Det ville være den nemme løsning, da revner så kunne spartles nemt og males over. Meeeen vi valgte alligevel den sværere løsning, nemlig at rense alt maling og spartel af maskinen. således at vi kunne komme i bund med træværket og ende med en automat stående i lakeret træ.

Vi startede med at lave toppen. Revnen i denne så stor at træet faktisk havde trukket sig sammen. Så den kunne ikke umiddelbart limes, uden ført at få en “lus”, da de to ender eller ikke mødtes lige. Men med lidt snederier kom det også på plads.

Kassen var utrolig sejlivet af skille ad. Eksisterende revner og gamle rustne søm, gjorde at den i praksis måtte slås til pindebrænde.

Dernæst var det et puslespil at få samlet det hele igen og få det renset af og limet. Allem skruetvinger måtte tages i brug.

Da det var godt tørt kunne malingen skrabes af. Forskellige produkter blev forsøgt, men det endte med at et stemmejern til at kradse med var det mest effekttive, da malingen havde det med at springe af i flager.

Efterfølgende fik alle pladerne en tur med en båndpudser og til sidste lidt hånd-sandpapir omkring kanter og fordybninger. Herefter de enkelte sider bejdses.

For så til sidst at blive samlet igen med søm og lim, så det kan holde i endnu 100 år.

Toppladen kunne også få lak og kassen lås kunne atter monteres.

Så med kabinettet klar, kan maskinen snart samles igen. Det bliver spændende at se dens færdige form.